top of page
Oatu Cezar

Absolvent al prestigiosului Conservator "Giuseppe Verdi" la clasa de canto a profesoarei Margaret Hayward , Cezar Ouatu s-a impus imediat ca fiind unul dintre cei mai buni contratenori ai generatiei sale, castigand marele premiu la concursul "Competizione dell'Opera" (Dresda) si premiul pentru cel mai bun contratenor din cel 320 de interpreti lirici la prestigiosul concurs "Francisco Vinas" (Barcelona). 
Debuteaza cu rol principal la Grand Teatro La Fenice din Venetia in opera "Il Crociato in Egitto" sub bagheta dirijorului Emmanuel Villaume si regia binecunoscutului regizor Pier Luigi Pizzi .
Solist vocal la Filarmonica Paul Constantinescu din Ploiesti, Cezar Ouatu a sustinut numeroase concerte si recitaluri pe aceasta scena inca de mic copil alaturi de tatal sau, Florian Stefan Ouatu, un binecunoscut flautist si profesor de flaut la Academia Mozarteum din Salzburg.
Are peste 50 de roluri interpretate pe cele mai mari scene din Europa alaturi de orchestre importante precum Ensemble Matheus, Europa Galante, Accademia Bizzantina, Les Arts Florissants sub bagheta celor mai importanti dirijori de specialitate precum Fabio Biondi, Jean Christophe Spinosi, Ottavio Dantone, George Petrou, William Christie. 
Este binecunoscut si publicului larg prin aparittia sa originala si inedita la Eurovision ca reprezentant al Romaniei in 2013. Un indragit personaj de televiziune cu peste 45 de roluri si personaje interpretate la  emisiunea de divertisment "Te cunosc de undeva" si un pionier al noului gen muzical pop-opera in Romania cu sute de concerte si aparitii in toata tara si nu numai, colaborand si fiind aclamat de nume mari din industria muzicala internationala ( Robbie Williams, Andrea Bocelli, Angela Gheorghiu, Simon Cowell).
Este producator muzical si fondator al Festivalului International de Canto Cezar Ouatu (FICCO) ce se ocupa de promovarea tinerelor talente prin productii muzicale  de referinta la nivel national cat si international!

Contratenor

Learn More
bottom of page